Остава един ден за подаване на данъчни декларации

Крайният срок е 30 април
29 апр 2019 12:45,
14
Остава един ден за подаване на данъчни декларации

Само един работен ден остава за подаване на декларациите за физическите лица и плащането на данъка върху доходите, припомнят от НАП. Крайният срок изтича на 30 април, като от приходната агенция очакват повече от 50 000 формуляра в следващите дни. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

Още по темата

Запазва се тенденцията повече от половината данъчни декларации за доходите на физическите лица да са подадени по интернет с ПИК на НАП или електронен подпис. 5 календарни дни преди края на кампанията в приходната агенция са получени малко над 450 000 формуляра. До момента ПИК имат близо 600 000 лица, като данъчните очакват за пръв път през тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията.

И подаването на декларацията, и плащането може да стане електронно с банкова карта и без такси чрез електронна услуга на НАП, достъпна на сайта www.nap.bg.

Също до края на април се декларират авансовите данъци за първото тримесечие на 2019 г. най-често от упражняващи свободни професии, земеделци и наемодатели. Също до края на април самоосигуряващите се трябва да подадат осигурителната декларация 6, с която се определят окончателните вноски за социално и здравно осигуряване, припомнят още от НАП.

И през тази година от приходното ведомство предлагат възможност за клиентите си да проверят всички изплатени им суми извън трудов договор през 2018 г. чрез електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички хонорари, възнаграждения по граждански договори и други, които могат просто да бъдат преписани в декларацията. Така, според данъчните, рискът от пропуски и грешки значително намалява.

„Електронната система да деклариране на доходите и плащане без такси ще работи денонощно в празничните дни, включително до полунощ на 30 април.“ каза по повод наближаващия краен срок за обявяване на доходите о директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Знам, че глобата е до 500 лв и то ако дължиш яки данъци. За 200-300 лв едва ли някой ще ти направи проблем за неподадена декларация и при положение, че данъкът е предварително платен
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Ама, ако тези, които са ти платили хонорарите са ги отчели, "глобичката" ти е 500 лв. Ако не са ги декларирали нямш проблем.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези декларации само си губиш времето. За два хонорара от по сто лева трябва да вися по опашки и т. н. Мисля, че ще минат и без моята декларация....
8
1
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Срокът важи ли за Главно мюфтийство или за тях има 10 годишна отсрочка ?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутати и министри знаят ли го?
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и неяснотиАко например си подал декларация и си внесъл данъци а пък си пенсионер поради заболяване и си получил доходи от наем или друга дейност,за които необлагаемия ти доход е по-висок от този за които трябва да се внася определена сума,кога ще ти ги върнат надвнесените пари и с лихва ли?Ако ще е след три или пет години,не е ли по добре да си ги приспаднеш и да не ги внасяш,отколкото да ти ги върнат без лихва,обезценени от инфлацията?Малко е шменти с тия доходи на инвалиди извън пенсия
5
2
 
8
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До АнонименТи не си добре. България е индийски щат и официално ни управлява Нарендра Моди.....
4
1
 
17
 
! Отговори
RAZDEL преди 4 години
Тези са Крадците на Бюджета - Данъчните Декларатори - Фалшиви Фактури , Източване на ДДС , Разходи за Хотели , Бенефициенти на ЕС Пари , и още Знайни *герой* на Демокрацията .
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАД ОКОЛИЙСКИЯ НАЧАЛНИКСТОЕШЕ ОБЛАСТНИЯТ,НАД ОБЛАСТНИЯ-МИНИСТЪРА-НАД МИНИСТЪРА -ПРАВИТЕЛСТВОТО,А НАД ПРАВИТЕЛ-СТВОТО-МАФИЯТА-НЕВИДИМА,ВСЕМОГЪЩА И БЕЗЧОВЕЧНА.ДИМИТЪР ДИМОВ-,,ТЮТЮН'',1951г.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Веднага ти отговарям.Боко-тиквата "усвоява" успешно твоите данъци.На всеки лев внесен от теб в бюджета едни 25-30 ст отиват в джоба на Тиквоний.Цецо-апартамента и той закача по нещо макар и доста по-малко.Сега по-ясно ли ти е??Само баламите плащат данъци в държава ръководена от доказан ПРЕСТЪПНИК.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си плащам редовно данъците - и за недвижимите си имоти, и за доходите извън заплатата.Отделно от заплатата ми правят полагаемите се удръжки, както предвижда законът.Затова живо ме интересува какво прави държавата с тези мои пари.Вероятно поне още около два милиона български граждани си задават същия въпрос. Останалите са на принципа "Шапка на тояга!" Има будали да пълнят хазната, юруш ние да източваме колкото можем - и като длъжностни лица, и като хрантутници на социалните фондове!